Fortsätt till huvudinnehållet
Schine

Schine Walk förenklar ett liv i rörelse

Hillevi Hansson spelar basket. Går med kryckor tack vare Schine Walk.

Hon testade rullstolsbasket under sin rehab, nu är det hennes jobb. Hillevi Hansson spelar professionell rullstolsbasket på Sardinien och när hon är ledig går hon gärna långa turer. Tack vare Schine Walk kan hon både bada och njuta av promenader på de italienska stränderna.
– Där kommer jag inte en meter med rullstol, men med Schine Walk kommer jag hur långt som helst.

Hillevi Hansson bor på Sardinien och att spela rullstolsbasket är en del av hennes jobb. Hon har amputerat ett ben och använder ofta rullstol, men när det är möjligt använder hon hellre kryckor som ger större frihet. Efter att hon testat Schine Walk ett halvår gillar hon dem skarpt. 

– Jag har gått mycket på sand, nere på stranden. Där kommer jag inte en meter med rullstol, men med Schine Walk kommer jag hur långt som helst. Jag använder dem till exempel när jag ska gå ner till vattnet och bada, berättar hon.

Hillevi Hansson är en aktiv person som tränar mycket och som tycker om att röra på sig även på fritiden. Hon går ofta på promenader, vandrar eller njuter av de italienska stränderna.

– Jag gillar att gå långa promenader, jag kanske går en mil ibland. Det är stor skillnad på Schine Walk och andra kryckor jag har provat, framför allt håller de mycket längre. Det är väldigt skönt att kunna ha friheten att välja om jag vill ta rullstolen eller kryckorna, oavsett vart jag vill gå, säger hon. 

Schine Walk är tillverkad av ett noggrant utvalt material på dämparen med hög friktion, som kan ge ett bra grepp och stabilitet, även på hala ytor.

– Där jag bor är det mycket stenplattor. Det brukar annars vara ett väldigt halt ställe som jag kanske helst undviker att gå på. Men de här fungerar jättebra. Vid ett besök i Stockholm testade jag också vinterversionen, den är som ett dubbdäck ungefär. Jag blev förvånad över hur bra det faktiskt fungerar. Jag brukar annars vara väldigt försiktig och oftast ta rullstolen om jag ska vara ute och gå på vintern, jag är lite rädd för att ramla. Men det här ger mig möjlighet att gå även på vintern, berättar hon. 

Hillevi är amputerad sedan 12 år. Under sin rehab efter amputationen provade hon på rullstolsbasket, en sport som hon fattade tycke för.

– Jag höll på med hästar tidigare men tänkte att jag kunde ju testa lite en gång i veckan, eftersom jag tyckte rullstolsbasket var kul. Sedan fastnade jag helt för det. Nu är det en del av mitt jobb, säger hon glatt. 

Idag spelar Hillevi rullstolsbasket på professionell nivå, för tillfället för klubben Sassari på Sardinien i Italien. Deltid jobbar hon som barn- och ungdomskoordinator för en ideell organisation.

– Det är fantastiskt bra att ha ett flexibelt jobb som jag kan göra på distans eftersom jag tränar halva dagarna. Nu spelar jag i Italien men jag har tidigare spelat och bott i Tyskland, så det blir också en hel del resande, förklarar hon.

När Hillevi har testat Schine Walk har hon framför allt provat modellen Schine Walk Fast som har en fast dämpning och Schine Walk Vinter. Vintermodellen är dubbad för extra bra grepp på snö och is. Hon tycker att det är väl värt att unna sig bra hjälpmedel.

– Sedan några år köper jag alltid mina egna kryckor, jag vill att de ska vara av bra kvalitet och hålla bra. Dämpningen i Schine Walk är mycket bättre för axlarna och handlederna när jag går långt och den håller som sagt mycket bättre än andra jag har provat. Det är jättekul att ha hittat en så bra idé i Sverige. Jag ska ta med ett par ner till Italien nu och låta en lagkamrat prova också, säger hon. 

 

Produkter

Schine Walk - kombo

 • Två dämpare inkluderade: medium och fast
 • Klicka enkelt ur för att byta
 • Prova vilken dämpare som passar dig

Schine Walk - fast

 • Stabil med hårdare dämpning
 • Hög friktion med bra antihalkegenskaper
 • Designad för maximalt grepp oavsett vinkel

Schine Walk - medium

 • Mjuk och följsam dämpning
 • Anläggningsytan formar sig efter underlaget
 • Hög friktion som ger bra grepp i olika miljöer

Schine Walk - vinter

 • Dubbad dämpare för vinterunderlag
 • Extra trygghet på is och snö
 • Mönstrad med 9st dubb från Bestgrip®